Showing: 1 - 10 of 43 RESULTS

Becoming Emily in Paris: 24 Places to Visit on Your Next Travel!

Masih pada demam Emily in Paris engga nih? Kalau dilihat-lihat di Instagram, Tiktok, Twitter kayaknya masih pada tergila-gila sama sosok Gabriel ya~ Bahkan ada salah satu pengguna Tiktok yang super niat banget mengunjungi apartemen dimana Emily dan Gabriel tinggal! Kalau aku entah kenapa into dan suka banget sama gayanya Camille yang dimainkan oleh Camille Razat. Gayanya dia benar-benar mencerminkan seorang …

[The last] of Emily in Paris vs Real-life in France #3

Wow, ternyata di Instagram thread dan komentar terkait dengan cliche nya serial Emily in Paris jadi mulai banyak diperbincangkan! Ada beberapa orang Indonesia yang sudah lama (pernah) tinggal di Paris juga angkat bicara soal betapa overgeneralized-nya serial ini. Lagi, ini bukan untuk menjatuhkan filmnya ya, tetapi lebih kepada memberikan sudut pandang lain dan memberikan gambaran nyata dengan apa yang terjadi …

Emily in Paris and Real-life in France #2

Masih soal serial Emily in Paris dan gimana kenyataannya yang terjadi di Paris dan Prancis secara umum dari kacamata ku~ Tulisan ini dibuat untuk memberikan point of view dari sisi lain, enggak perlu dimasukin ke hati. Aku juga tahu kok kalau ini kan cuma serial/film, pasti pengambilan gambar, tempat dll sudah sangat dipikirkan sekali oleh si sutradara. Kami pun juga …

Like a Local: Strolling Around in Rouen, France

Famous with its Cathedral and half-timbered houses, Rouen was the first town I lived since I moved to France. It was in December 2018, I instantly found the charm of this town and very heartwarming, no matter the season is. As someone who is really passionate about the maison de colombage (half-timbered houses), to be lived in Rouen was a …

I Found the Most Beautiful Market in France 2020

French people are very proud of their open-air markets and their local products. When you visit France, you have to write down on your ‘places-to-visit’ list, at least to visit one of their local open-air markets once in your life. From Paris to Marseille, Bordeaux to Strasbourg, going to the market is one of the most popular activities for visitors …

Living in France 101 : Cuti Kerja, Tanggal Penting dan Hari Libur di Prancis

Berhubung bulan Agustus merupakan hari libur musim panas terakhir di Prancis, jadi seperti yang sudah bisa dibaca dari judul di atas, kali ini aku mau membahas sedikit terkait dengan cuti kerja, tanggal-tanggal penting dan hari libur nasional di Prancis. Hari libur nasional (jour férié) di Prancis bisa dibilang tidak sebanyak hari libur nasional di Indonesia. Di sini, selama setahun hanya …

6 Best Instagramable Café in Dieppe, France

Since living in Dieppe, we have chances to visit and enjoy the town a lot with their best events, their beautiful views, last but not least, their delicious food at the café and restaurants. And for me, every corner of this town is very Instagramable, including their café and restaurant~ As you definitely can read from the post title, so …

La Petite Venise in Colmar, France

I think I have a kind of obsession with Maison de colombages (half-timbered house) in France. Here, if you wish to see this kind of house, you can easily find both in Normandy and Alsace region. Luckily, I am living in one of those regions, it is in Normandy~ I will tell you more about Normandy region later, but now …

Celebrate my 30th Birthday in Paris, France ~ night in Eiffel tower

bonjour, it’s such a coincidence, my 30th birthday vlog also the 30th episode of my #VLOGCERITA! wohooo… i was very lucky to be able to celebrate my birthday after quarantine life. so we decided to celebrate it in Paris! my dream city since i was a kid.. so here is a little bit different vlog that I made for my …

Djakarta Bali: The Most Delightful Indonesian Restaurant in Paris, France

Since living in France, moreover every time we visit Paris, we always hunting for an Indonesian restaurant or some places who sell any Indonesian food. As a couple who lives in a town on the coast of northern France, where it is quite difficult to find Indonesian restaurant even the Asian supermarket, it is always a pleasure to be able …

%d bloggers like this: