Showing: 1 - 10 of 12 RESULTS

My 10 Travel Journal Essentials Kit

Things that went digitally always tempting to use, because its handy, practice, 90% accurate and multifunction. But what if your gadget has run out of battery? Or have no signal during your trip? That’s why I still love to write and keep everything on my notebook than put everything on my gadget. When I am travelling, I prefer to keep …

A Quick Guide in Puerto Natales, Chile

Puerto Natales is just 245 kilometres or 3 hours away from Punta Arenas. You can go to this town either by bus or rent a car. By bus, you only need to pay around 7 – 10 USD for one-way per person. The bus quite affordable and the bus facility is not that bad. There are some local buses with …

The Gateway to Chilean Patagonia, Punta Arenas

As the capital city of Magallanes and Chilean Antarctica region, Punta Arenas is the gateway if you wish to explore Patagonia region. Just around 3 hours 20 minutes by plane from Santiago, the capital city in Chile, you will arrive in this town. Since it is located in the southernmost region, the climate here is affected by the Ocean Pacific …

What’s Inside Chilean Patagonia?

As you may be heard before about Patagonia (or even not yet), it actually has two parts, the Chilean Patagonia and Argentinian Patagonia, which much bigger. When I said about Patagonia, we definitely will talk about the southernmost region in the world, the Magallanes and Chilean Antarctica region. It is the largest region in Chile which comprises four provinces: Magallanes, …

6 Hal Tidak Biasa di Chile

Setiap berkunjung ke kota atau negara baru, aku tuh senang banget bisa melihat dan ‘merasakan’ hal-hal berbeda yang engga ada di Indonesia maupun Perancis. Kayak waktu aku ke Chile akhir tahun lalu, setiap lagi jalan-jalan dan ketemu penduduk lokal setempat, aku selalu memerhatikan hal-hal kecil yang beda banget dengan kebiasaan aku atau mungkin juga kebiasaan orang-orang Indonesia pada umumnya. Somehow ada yang …

What to do : 8 Tips while 8 Hours Transit in Santiago, Chile

Before, I had never imagined myself to visit a country in one of America continent or America latin countries. I knew nothing about it, except when I was kid, I have been exposed by a lot of America Latin’s telenovela. Yes, I grew up with drama series telenovela, such as Amigos, Maria Bellen, Betty La Fea, etc. I know some …

A DAY IN DIEPPE, FRANCE | AMG! Vlog Cerita #10 | #TRAVELYFE eps. 3

Bonjour de France! Kali ini aku dan suami mau ngajakin kalian untuk jalan-jalan ke kota kecil di Perancis, namanya Dieppe. Gak pernah dengerkan? Kota ini terkenal dengan pelabuhannya, bahkan kita bisa ke Inggris dengan kapal ferry nya, hanya dengan waktu 4 jam saja! Penasaran seperti apa kotanya? Tonton dan subscribe juga yaaa!

Nonton Fireworks #ArmadaDeRouen2019 (Part 2) | AMG! Vlog Cerita #9

Okay gengs, seperti janjiku di vlog Armada 2019 part 1, here we go, you can watch the 2nd part here! Kita nonton kembang api di acara Armada de Rouen 2019. Mau tau keseruannya seperti apa? Let’s watching and don’t forget to subscribe ya!

Armada de Rouen 2019 (Part. 1) – AMG! Vlog Cerita #8

Seneng banget akhirnya bisa melihat dan merasakan sendiri pengalaman naik perahu besar di acara Armada de Rouen 2019. Hah, gimana? Acara apa itu? Penasaran-kan apa itu Armada de Rouen dan seperti apa perahu-perahu besar yang kita naiki? Yuk, lihat dulu vlog kita! Ps. Jangan lupa subscribe ya. Merci

A Tale from Yogyakarta #1: The Sultanate Water Castle

I always love to visit Yogyakarta, both for pleasure or works. Not only because of the cheaper price for almost everything, but Yogyakarta always has its story or memories for their visitors. Usually, Jakartans always love to have a short escape to Yogyakarta, just to avoid a busy and ‘crowd life’ in there. I think some of Jakartans agreed of …

%d bloggers like this: