• Becoming Emily in Paris: 24 Places to Visit on Your Next Travel!

    Masih pada demam Emily in Paris engga nih? Kalau dilihat-lihat di Instagram, Tiktok, Twitter kayaknya masih pada tergila-gila sama sosok Gabriel ya~ Bahkan ada salah satu pengguna Tiktok yang super niat banget mengunjungi apartemen dimana Emily dan Gabriel tinggal! Kalau…

  • Emily in Paris and Real-life in France #2

    Masih soal serial Emily in Paris dan gimana kenyataannya yang terjadi di Paris dan Prancis secara umum dari kacamata ku~ Tulisan ini dibuat untuk memberikan point of view dari sisi lain, enggak perlu dimasukin ke hati. Aku juga tahu kok…

  • Emily in Paris vs Real-life in France #1

    Sudah ada yang nonton serial komedi romantis Emily in Paris di Netflix? Bagi yang belum nonton, nonton dulu ya, bukan maksud mempromosikan serial ini, tetapi supaya bisa relate dengan apa yang mau aku tuliskan. Sebelumnya, aku mau disclaimer juga kalau…

  • Like a Local: Strolling Around in Rouen, France

    Famous with its Cathedral and half-timbered houses, Rouen was the first town I lived since I moved to France. It was in December 2018, I instantly found the charm of this town and very heartwarming, no matter the season is.…

  • 6 Best Instagramable Café in Dieppe, France

    Since living in Dieppe, we have chances to visit and enjoy the town a lot with their best events, their beautiful views, last but not least, their delicious food at the café and restaurants. And for me, every corner of…

  • La Petite Venise in Colmar, France

    I think I have a kind of obsession with Maison de colombages (half-timbered house) in France. Here, if you wish to see this kind of house, you can easily find both in Normandy and Alsace region. Luckily, I am living…

  • 5 Must Visit Quartiers in Strasbourg

    I could say that I love Strasbourg as much as I love Paris, or maybe a little bit more? But to live in Strasbourg someday is one of my biggest obsession for now. For me, this city has always been…