Showing: 1 - 10 of 33 RESULTS

Becoming Emily in Paris: 24 Places to Visit on Your Next Travel!

Masih pada demam Emily in Paris engga nih? Kalau dilihat-lihat di Instagram, Tiktok, Twitter kayaknya masih pada tergila-gila sama sosok Gabriel ya~ Bahkan ada salah satu pengguna Tiktok yang super niat banget mengunjungi apartemen dimana Emily dan Gabriel tinggal! Kalau aku entah kenapa into dan suka banget sama gayanya Camille yang dimainkan oleh Camille Razat. Gayanya dia benar-benar mencerminkan seorang …

Emily in Paris and Real-life in France #2

Masih soal serial Emily in Paris dan gimana kenyataannya yang terjadi di Paris dan Prancis secara umum dari kacamata ku~ Tulisan ini dibuat untuk memberikan point of view dari sisi lain, enggak perlu dimasukin ke hati. Aku juga tahu kok kalau ini kan cuma serial/film, pasti pengambilan gambar, tempat dll sudah sangat dipikirkan sekali oleh si sutradara. Kami pun juga …

Emily in Paris vs Real-life in France #1

Sudah ada yang nonton serial komedi romantis Emily in Paris di Netflix? Bagi yang belum nonton, nonton dulu ya, bukan maksud mempromosikan serial ini, tetapi supaya bisa relate dengan apa yang mau aku tuliskan. Sebelumnya, aku mau disclaimer juga kalau di sini aku tidak akan memberikan summary/synopsis/review dari serial ini, melainkan ingin memberikan gambaran dari perspektif sebagai étrangère (foreigner/warga negara …

Like a Local: Strolling Around in Rouen, France

Famous with its Cathedral and half-timbered houses, Rouen was the first town I lived since I moved to France. It was in December 2018, I instantly found the charm of this town and very heartwarming, no matter the season is. As someone who is really passionate about the maison de colombage (half-timbered houses), to be lived in Rouen was a …

Holiday Fling Saat Travelling #2: Antara Jakarta & Stockholm

Wow, it’s been awhile. Akhirnya bisa lanjutin cerita “Holiday Fling Saat Travelling” lagi! Bagi yang belum tahu, jadi cerita ini saya tuliskan memang berdasarkan pengalaman saat melakukan perjalanan ke beberapa tempat yang berbeda. Bagi yang sering melakukan perjalanan, baik di dalam Indonesia maupun di luar Indonesia, pasti pernah mengalami yang namanya ketemu seseorang yang cukup spesial (dan mungkin membekas di hati, …

6 Best Instagramable Café in Dieppe, France

Since living in Dieppe, we have chances to visit and enjoy the town a lot with their best events, their beautiful views, last but not least, their delicious food at the café and restaurants. And for me, every corner of this town is very Instagramable, including their café and restaurant~ As you definitely can read from the post title, so …

La Petite Venise in Colmar, France

I think I have a kind of obsession with Maison de colombages (half-timbered house) in France. Here, if you wish to see this kind of house, you can easily find both in Normandy and Alsace region. Luckily, I am living in one of those regions, it is in Normandy~ I will tell you more about Normandy region later, but now …

Celebrate my 30th Birthday in Paris, France ~ night in Eiffel tower

bonjour, it’s such a coincidence, my 30th birthday vlog also the 30th episode of my #VLOGCERITA! wohooo… i was very lucky to be able to celebrate my birthday after quarantine life. so we decided to celebrate it in Paris! my dream city since i was a kid.. so here is a little bit different vlog that I made for my …

Djakarta Bali: The Most Delightful Indonesian Restaurant in Paris, France

Since living in France, moreover every time we visit Paris, we always hunting for an Indonesian restaurant or some places who sell any Indonesian food. As a couple who lives in a town on the coast of northern France, where it is quite difficult to find Indonesian restaurant even the Asian supermarket, it is always a pleasure to be able …

5 Must Visit Quartiers in Strasbourg

I could say that I love Strasbourg as much as I love Paris, or maybe a little bit more? But to live in Strasbourg someday is one of my biggest obsession for now. For me, this city has always been my favourite to stroll around and have a lot of things to offer. Located in the Alsace region, Strasbourg is …

%d bloggers like this: